Gurabije-pečurke

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Gurabije-pečurke
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Gurabije-pečurke za male i velike goste"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • jaje - 1 komad
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • skrob - 1 pakovanje Vanila
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • pšenično brašno - koliko upije
  • kakao - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac treba da prethodno bude ostavljen na sobnoj temperaturi.

Uzmite jednu posudu i stavite maslac, isečen na male kocke. Nakon toga jaje, smeđi šećer i skrob. Umutite kašikom. Nakon toga dodajte prašak za pecivo. Počnite da sejete brašno iznad posude i nakon toga promešajte dobro rukom.

Treba da se dobije meko testo. Ako je neophodno stavite još brašna. Nakon što je testo gotovo, izvadite ga iz posude i stavite na nabrašnjenu glatku površinu.

Oformite rukama male lopte testa.

Uzmite jedan tanjirić i stavite u njega kakao. Nakon toga uzmite plastičnu suvu prazni flašu, potopite grlo u kakao i nakon toga pritisnite na loptice testa.

Tako ćete oblikovati panjiće pečuraka. Ponovite dok se testo ne potroši.

Poređajte gurabije u široku posudu za pečenje postavljenu papirom na dnu. Pecite na 180 stepeni oko 30-ak minuta ili dok ne bude gotovo.

Gurabije-pečurke su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: