Način pripreme
1. Ogulite banane i izgnječite ih zajedno sa sokom od limuna. TReba da dobijete glatku kašicu.
2. Sipajte mleko, ulje i prstohvat soli sodu bikabonu i lepo promešajte.
3. Stavljajte brašno kašiku po kašiku dok se ne dobije testo za palačinke malo gušće od običnog.
4. Zagrejte mali tiganj sa nelepećim dnom na umerenoj vatri. Premažite ga uljem i stavite od smese raspoređujući relativno tanak sloj pomoću kutlače.
5. Pecite dok se ne dobije tamno zlatkasta boja sa obe strane, tako što prilikom okretanja pazite, zato što su palačinke veoma krhke. Ako brzo gore sa jedne strane, a smesa odozgo stoji tečna, treba da smanjite vatru.
Pravite ih da budu manje, kako bi vam bilo lakše okretanje.
6. Banana palačinke bez jaja postaju veoma ukusne i savršene su za jedan brz doručak. Mekane su i blago vlažne strukture, zahvaljujući voću u njima.
Ja poslužujem ovu vrstu američkih palačinki sa medom i orasima, na i same su lepe, budući da od banane one poseduju svoju slatkoću.
Prijatno!