Način pripreme
Ovaj recept je odgovarajući za doručak, popodnevnu užinu ili užinu ili za obrok posle treninga.
U jednoj posudi izgnječimo bananu viljuškom dok ne postane homogena, ali sasvim tečna konsistencija. Možete ostaviti sasvim male kuglice. Pospite bananu sodom i dobro promešajte, moguće je da malo nadođe.
U drugoj posudu dobro umutite jaja.
Da biste dobili ukus banana palačinaka, a ne omlet sa bananama - treba postepeno da dodajete jaja u banane, mešajte i pratite da smesa ne postane previše retka. Ako vidite da je dva jajeta mnogo - nemojte stavljati cele, nego dodajte još malo banane, ako imate. Po želji začinite prstohvatom cimeta i malo vanile.
Namažite tiganj sa malo masnoće (maslinovo ili kokosov maslac za kuvanje). Možete napraviti male palačinke ili veće standardne palačinke - zavisi od količine smese koju koristite. Da biste lakše okretali i pekli palačinke, čim sipajte smesu pokrijte poklopcem do trenutka kada ćete okretati palačinku, treba da pratite donju stranu prilikom pečenja.
Sa ovom količinom dobijate oko 5 malih palačinaka.
Ove palačinke su idealne za ljude koji su na dijeti ili koji treniraju, zato što ne sadrže brašno, mleko i veštačke zaslađivače.
Po želji, ako vas ne plaši u smesu možete dodati razne orašaste plodove čak i brašno ovsenih pahuljicea.
Ako konzumirate palačinke za vreme dijete, prilikom serviranja ukrasite svežim povrćem. Ako želite možete dodati med ili javorov sirup.
Ako držite dijetu, možete uživati u palačinkama od banana bez brašna i mleka, namazanih čokoladom, pavlakom ili kuglom sladoleda.