Način pripreme
Ah, te palačinke! Kako im odoleti i ne pojesti ih!
Postoje ljudi koji ne mogu da jedu jaja i uskraćuju sebi ovo zadovoljstvo, ali ovaj recept će im omogućiti da uživaju i da nemaju posledice.
Takođe, ostali ste bez jaja u kući, dete želi palačinke za doručak, izgubićete vreme dok odete u prodavnicu, kako se izvući iz ove situacije! ?
Evo brzog rešenja:
U dubokoj posudi prvo umutite ulje, prstohvat soli, 6 kašika vode i 6 kašičicu praška za pecivo, zatim dodajte mleko, malo zagrejano, prstohvat cimeta i postepeno dodajte brašno. Pazite sa cimetom da palačinke ne postanu braon.
Smesa se najbolje muti mikserom, ali može i ručno, žicom, silikonskom mućkalicom ili viljuškom.
Dobro izmiksujte smesu za palačinke, cilj je da konzistencija bude glatka i da ne nema grudvica.
Smesa za palačinke je ređa od uobičajene smese za palačinke.
U tiganj za palačinke stavite maslac veličine zrna graška, nakon što se lepo zagreje, kašikom uzimajte smesu za palačinke i ravnomerno rasporedite. Kada je palačinka gotova sa jedne strane, okrenite je da se peče na drugoj.
Premažite ih omiljenim džemom i umotajte u rolat.
Vazdušaste palačinke bez jaja su gotove.