Način pripreme
Otopiti maslac u manjoj šerpici na nižoj temperaturi, potom dodati čokoladu i sačekati da se otopi.
Kada se čokolada otopila, dodati kondenzovano mleko, prstohvat soli i mešati sve vreme dok masa ne počne da se zgušnjava (špatulom napraviti rupu u sredini, ukoliko joj treba vremena da se popuni znači da se smesa dovoljno zgusnula).
Skloniti sa šporeta i premestiti na veći tanjir premazan maslacem ili uljem, zatim prekriti plastičnom folijim i staviti u frižider na 1h.
Nakon što je smesa odstojala, treba je izvaditi iz frižidera i nauljenim rukama formirati kuglice (po 20 g) i odmah ih uvaljati u mrvice. Gotove brigadir kuglice staviti u ukrasne korpice i servirati.
* možete koristiti mrvice po želji, ja sam kombinovala razne, a mogu se koristiti i usitnjeni orašasti plodovi ili kokos
* koristila sam domaće kondenzovano mleko