Domaće sveže mleko od ovsenih pahuljica

Domaće sveže mleko od ovsenih pahuljica
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
15/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
"Interesantno i neobično - recept za sveže mleko od ovsenih pahuljica"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1 šolja od 200 ml
  • voda - 2 šolje, za potapanje
  • mineralna voda - 3 šolje
  • med - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo ovsene pahuljice, pokrivamo sa 2 šolje vode i ostavljamo da stoje 10-15 minuta.

Procedimo kroz sito i dobro operemo orašaste plodove tekućom vodom.

Prelivamo novom mineralnom vodom, ali ne celu količinu i stavljamo u visoku posudu.

Pasiramo dok ne dobijemo glatku smesu, može i u blender.

Razredimo sa preostalom vodom i ponovo procedimo.

Možemo začiniti medom, tečnom stevijom ili sirupom agave.

Ovseno mleko sipamo u flašu i stavljamo u frižider na 2-3 dana. Možete koristiti za kafu, krem ili nešto drugo.

Odično mleko od orašastih plodova! Pre upotrebe promućkati. Oceđene orašaste plodove možete koristiti za piling kože.

Ukusno i zdravo domaće sveže mleko od ovsenih pahuljica bez konzervansa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: