Način pripreme
Trešnje dobro ocedite od kompota, uklonite koštice.
Takođe uklonite koštice iz plavih šljiva i prepolovite ih.
U posudi dobro umutite jaje. Dodajte ceđeno kiselo mleko, prašak za pecivo i proteinski prah. Dobro promešajte žicom.
Dodajte voće iz kompota i ovsene pahuljice. Dobro promešajte kašikom i ostavite da smesa odstoji deset minuta.
Pripremite kalup srednje veličine ili pojedinačne manje. U ovom slučaju koristio sam veliki silikonski kalup sa gnezdima.
U zavisnosti od posude koju imate, po potrebi koristite papir za pečenje ili ga prethodno nauljite.
Rasporedite kompletnu smesu i po vrhu rasporedite polovine plavih šljiva.
Voćni kolač pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni do kraja.
Sačekajte da se kolač od šljiva malo ohladi pa uklonite iz kalupa.
Dobro je jesti ga i topao i hladan. Divan ovseni kolač sa trešnjama i plavim šljivama!
Uživati!