Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Hrksavi oslić sa pohovanjem od ovsenih pahuljica

Hrksavi oslić sa pohovanjem od ovsenih pahuljica

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
1471947335
Hrksavi oslić sa pohovanjem od ovsenih pahuljica
Fotografije: Potrebitel#184319
1 / 3
21/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Toliko hrskav, da nećete poverovati, jer se sprema samo sa... vidite recept i razumećete i sami"

Potrebni sastojci

  • oslić - 6 komada, fileti
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzno brašno - 2 - 3 kašike (za valjanje)
  • ovsene pahuljice - 4 - 5 kašika
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo ribu i namažemo je maslinovim uljem, koristeći specijalnu četku (može i prstima).

U tri tanjira raspoređujemo - u prvi brašno, u drugi umućena jaja i u treći - ovsene pahuljice.

Ja sam u ovom slučaju koristila cele ovsene pahuljice, ali može biti da su sitne još pogodnije, kao i ovsene mekinje. Da bi se panirala, riba se potapa sa obe strane u svaki tanjir.

Namažemo posudu za pečenje maslinovim uljem ili poređamo filete na papir za pečenje i pečemo 25-30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: