Način pripreme
Ugrejte rernu na 220 stepeni - najbolja temperatura za dobijanje hrskave i zlatnobraon korice i sočnog mesa. Pile prcite nepokriveno.
Operite osušeno pile ubrusom i stavite u pleh za pečenje. Začinite dosta solju, biberom i omiljenim začinima (ruzmarin, majčina dušica itd.).
Pomešajte sok od pomorandže i sok od limuna i koricu limuna sa snefom, medom i izgnječenim čenovima belog luka. Sipajte na pile i lepo rasporedite marinadu po celom piletu.
Isto tako namažite pile kravljim maslcem, stavite i ispod kože.
U međuvremenu stavite pečurke u pleh za pečenje, dodajte 2 čena belog luka, začinite 1 kašičicom maslinovog ulja i začinite biberom.
Pecite 1 i 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite pile da stoji 15 minuta pre sečenja, da bi sokovi mogli da se rasporede.
Dodajte kriške limuna i pomorandže pre serviranja. Možete dodati sveži krompir u pečurke prilikom pečenja. Raskošno je ovo pile sa citrusima, obavezno ga pripremite.
Prijatno!