Način pripreme
Operite celo pile i ostavite ga na tanjir. U posudi pomešajte sok od pomorandže, limun, soja sos, med, alevu papriku, čenove belog luka, isečene listove ruzmarina, so po ukusu, biber, ulje.
Četkom namažite pile unutra i spolja marinadom i ostavite pokriveno folijom na jednu noć u frižideru. Ako žurite možete pripremiti i nakon 2-3 sata.
Jabuke, pomorandžu i limun isecite na kriške, uvaljajte u marinadu i stavite u začinjenu unutrašnjost pileta. U pleh, u kome ćete peći sipajte 1 šolju vode i marinadu.
Pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 50 minuta. Skinite foliju, ponovo namažite marinadom i komadićima maslaca. Pecite još 30 minuta da dobije lepu koricu.
Pečeno pile servirajte sa svežom salatom, kriškama pomorandže, jabuka, limuna i kuvane cvekle. Ukusno za Božić. Prijatno uz čašu vina!