Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Fileti brancina sa citrusima u rerni

Fileti brancina sa citrusima u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k87717k
Fileti brancina sa citrusima u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
4
"Za ovu ukusnu pečenu ribicu potreban vam je i ukusan garnirung"

Potrebni sastojci

  • brancin - 4 komada, fileti od 2 ribe
  • maslinovo ulje - 70 ml + za posipanje prilikom serviranja
  • beli biber - 4 prstohvata
  • ljuta paprika - 4 prstohvata, u ljuskama
  • so - 4 prstohvata
  • peršun - nekoliko grančica
  • limun - 1 komad
  • limeta - 1 komad
  • pomorandže - 1 komad
  • mandarine - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite riblje filete od kostiju, ali kožu sačuvajte. Istrljajte solju i belim biberom.

U posudu iscedite sokove citrusa, a deo njih isecite na kružiće ili četvrtinice. Pomešajte sa maslinovim uljem i filete brancina zalijte ovom marinadom.

Stavite u frižider na ne duže od 30 minuta, s obzirom na to da sama kiselina iz citrusa marinira ribu do stepena da je skoro skuva, posebno ukoliko su fileti tanki.

Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom (može i papirom za pečenje). Nauljite i stavite komadiće citrusa na dno, a odozgo stavite brancin sa kožom okrenutom ka dole. Pokrijte strukićima peršuna i pospite još malo maslinovog ulja i ljute paprike u ljuskama.

Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok meso ribe ne postane mlečno belo i izgubi svoju providnu nijansu.

Vreme pečenja zavisi od debljine fileta, zato preporučujem da se orijentišete tako po boji. Imajte u vidu da je brancin veoma brzo gotov i ne treba dugo da se peče.

Poslužite pečenu ribu sa odgovarajućim garnirungom od sveže salate, povrća ili prženih krompirića.

Fileti brancina sa citrusima u rerni su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: