Način pripreme
U dubokoj posudi umutite mikserom jaja, kiselo mleko, vanilu i šećer. Stavite ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom u prahu.
Mutite na srednjoj brzini miksera dok ne dobijete homogenu smesu. Posle uzmite kalup za mafine i rasporedite papirne korpice. Sipajte pažljivo testo, trudite se da punite do pola. Izmrvite kockice omiljen mlečne čokolade i stavite u svako gnezdo od kalupa za male mafine. Promešajte malom kašikom da potopu u smesu čokoladne pločice.
Pecite na srednjoj rešetku u rerni na 180 stepeni bez ventilatora oko 35-40 minuta. Nakon što budu gotovi, dajte im vremena da se ohlade.
Za glazuru nanesite na svaki kapkejk tečnu čokoladu. Nakon toga na svaki izrendajte malo mlečne čokolade i servirajte čokoladne mafine.
Važi kapkejkovi od čokolade su gotovi.