Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta od čokolade i jabuka - Raj

Torta od čokolade i jabuka - Raj

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3612k228
Torta od čokolade i jabuka - Raj
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
15/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Morate jednom da prevaziđete strah i da pripremite tortu od nule - zašto ne danas?"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jabuka - 5 - 6 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • za krem
  • krem - 1 pakovanje, gotov od vanile
  • mleko - 400 ml
  • pavlaka - 150 ml
  • za čokoladni krem
  • krem - 1 pakovanje, sa ukusom čokolade, gotov
  • mleko - 300 ml
  • tečna čokolada - 4 kašike
  • za ukras
  • maline
  • oreo keks
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i produžite sa mućenjem dok ne dobijete vazdušast krem. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte dobro. Oljuštite i narendajte jabuke. Iscedite ih od soka. Veliki pleh pokrijte papirom za pečenje. Rasporedite jabuke i pospite ih 1 kašikom šećera i cimetom. Sipajte smesu preko jabuka i izravnite.

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i okrenite koru na list papira. Ostavite da se ohladi. Umutite krem sa svežim mlekom. Umutite pavlaku i dodajte je u krem. Dobro promešajte špatulom. Nasecite koru na 3 jednaka dela.

Jednu traku postavite na odgovarajući tanjir sa jabukama na gore.Premažite kremom. Pokrijte drugom trakom i ponovo premažite kremom. Pokrijte trećom korom. Umutite čokladni krem sa mlekom. U njega dodajte tečnu čokoladu i promešajte.

Prelijte tortu kremom i ne trudite se da bude ravno. Pospite izmrvljenim keksom i malinama. Ostavite u frižideru da prestoji preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: