Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta od čokolade i kajsija

Torta od čokolade i kajsija

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Torta od čokolade i kajsija
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
09/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Aromatična i sočna - idealna torta za svaki povod i praznik"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 6 supenih kašika
  • brašno - 1.5 šolja
  • sveže mleko - 6 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 1 supena kašika
  • za krem
  • čokolada - 200 g, tečna
  • pavlaka - 250 ml, umućena
  • slatko - 1/2 tegle od kajsija
  • kakao
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa 1/3 šećera. Žumanca umutite sa preostalim šećerom. U njih dodajte ulje i umućena belanca. Pažljivo promešajte spatulom.

Ugrejte mleko i u njemu rastvorite kakao. Ostavite da se ohladi i dodajte u smesu. Promešajte i podelite je na dva dela. Sipajte u dva kalupa (24-26 cm) i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Ostavite da se ohlade.

Za to vreme napravite krem. Umutite pavlaku i u nju dodajte tečnu čokoladu. Lepo promešajte. U tanjir stavite jednu koru. Namažite slatkom i sipajte 2/3 krema. Dobro poravnajte i stavite drugu koru. Svaku koru prelijte kompotom od kajsija. Namažite celu tortu kremom i ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: