Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Turski uštipci

Turski uštipci

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k60
Turski uštipci
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
28/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Definitivno priznajemo majstorluk Turaka, turski uštipci su neodoljivi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 10 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • maslac - 80 g, rastopljen
  • brašno - 220 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja na penu. Po vašoj proceni koristite mikser ili mutite ručno žicom.

U posebnoj posudi pomešajte kiselo mleko sa praškom za pecivo. Promešajte i ostavit desetak minuta da strane.

Smesu ostavite da nadođe. Nakon toga dodajte u jaja.

Ponovo promešajte. Dodajte rastopljeni maslac u smesu.

Prosejte brašno i počnite da dodajete kašiku po kašiku.

Dobijate meko testo. Razvijte ga na tanak list i isecite malo krugova.

Koristiti kalup ili grlo male čaše.

Uštipke pržite u ugrejanom ulju.

Posuda u kojoj ćete pržiti treba da bude duboka, a ulje da bude bar 4 prsta.

Turski uštipci treba da budu potpuno pokriveni masnoćom prilikom prženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: