Način pripreme
Oprane jabuke se oljušte, očiste od semenki i narendaju se na krupno rende.
Nakon 3-4 minuta se ocede u sok se sačuva, njime se preliva slatka pita.
Ratluk se iseče na parčiće. Uzimaju se dve kore, prvu posipamo sa malo ulja, odozgo se stavlja druga kora koja se posipa narendanim jabukama, kašikom šećera.
U uži donji deo kore se poređaju parčići ratluka i uvija se u rolat.
Tako se oforme tri rolata i poređaju u posudu za pečenje, namazanu uljem. Nožem se seku na parčiće i prelivaju smesom od kisele vode i ulja da se upiju u razreze.
Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom dok ne postane zlatasto.
Izvadi se i dok je još topla preliva se sirupom od jabuke.
Pokriva se krpom i pita sa jabukama se ostavlja da se ohladi.
Po želji može da se pospe pita sa jabuka i prelivom šećerom u prahu, ali može i bez njega.
Nek vam je ukusno!