Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići sa maslacem»Tahini kolačići sa lešnikom

Tahini kolačići sa lešnikom

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
161275
Tahini kolačići sa lešnikom
Fotografije: Sanja Čipčić
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
25
"Dolazimo na kafu čim pripremite tahini kolačiće sa lešnikom"

Potrebni sastojci

  • maslac - 110 g (sobne temperature)
  • smeđi šećer - 100 g
  • ovseno brašno - 135 g
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 2 g
  • lešnik - 50 - 80 g
  • aroma vanile - 5 ml
  • tahini pasta - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati rernu na 180°C, a pleh obložiti papirom za pečenje.

U manjoj činiji pomešati suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. U većoj posudi dobro umutiti maslac sa šećerom, zatim dodati pripremljene suve sastojke, aromu vanile i susamovu pastu (tahini) i sve dobro izmešati.

Od smese praviti manje loptice ili pomoću kašike za sladoled vaditi kuglice. Rasporediti kuglice po plehu ostavljajući veliki razmak između svake, blago ih pritisnuti viljuškom i staviti lešnik na sredinu.

Peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, zatim izvaditi na rešetku da se potpuno ohlade pre serviranja.

Umesto lešnika, možete koristiti badem ili neke druge orašaste plodove, takođe tahini kolačiće posusti pečenim susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: