Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Zapečeni mini čizkejk

Zapečeni mini čizkejk

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
1612753
Zapečeni mini čizkejk
Fotografije: Sanja Čipčić
1 / 9
02/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
190 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
215 min.
Porcije
12
"Da, rekli smo da ćemo držati dijetu, ali nismo precizirali kada"

Potrebni sastojci

  • ZA PODLOGU
  • mleveni keks - 120 g
  • šećer - 40 g
  • maslac - 50 g (otopljen)
  • ZA FIL
  • krem sir - 450 g (veći % m.m.)
  • kisela pavlaka - 80 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • aroma vanile - 5 ml
  • jaja - 2 komada (sobne temperature)
  • ZA DEKORACIJU
  • džem od jagoda - 100 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • boja za kolače - 1/2 k.k. (crvena)
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema podloge:

Zagrejati rernu na 160°C. Kalup za mafine obložiti papirnim ili silikonskim korpicama i ostaviti po strani. U manjoj posudi pomešati mleveni keks sa kristal šećerom, zatim dodati otopljeni maslac i mešati kašikom dok se svi sastojci ne sjedine.

Ravnomerno rasporediti mešavinu maslaca i keksa u svih 12 kalupa (otprilike 1 i po supena kašika za svaku korpicu), potom blago poravnati i peći u prethodno zagrejanoj rerni 5 minuta. Izvaditi iz rerne i pripremiti fil.

Priprema fila:

Žicom umutiti krem sir sa kiselom pavlakom, dodati polovinu šećera u prahu i mešati, zatim dodati ostatak šećera i vanilin ekstrakt.

Na samom kraju dodati jedno po jedno jaje i mešati dok masa ne postane kompaktna. Ravnomerno rasporediti fil u svih 12 korpica puneći do vrha.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 min u zavisnosti od jačine rerne. Izvaditi kalup iz rerne i ostaviti kolačiće u kalupu dok se potpuno ne ohlade (najmanje 1h). Korpice staviti u frižider na 3 h da se potpuno ohlade.

Dekoracija:

Džem od jagoda sipati u dresing vreću bez nastavka, samo odsecite dno vreće. Napraviti krug na sredini svakog kolačića tako da ivice ostanu prazne.

Umutiti slatku pavlaku, zatim je rasporediti u 3 jednake činijice. Pomešati crvenu gel boju sa slatkom pavlakom, napraviti 2 nijanse: crvenu i roze a u trećoj činiji ostaviti slatku pavlaku takvu kakva jeste.

Rasporediti sve tri boje na parčetu plastične folije, zatim urolajte foliju, zatvorite levi i desni kraj pa desni kraj odsecite makazama. Tako pripremljenu slatku pavlaku ubaciti u dresing vreću sa nastavkom i ukrasiti po želji.

Zapečeni mini čizkejk je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: