Način pripreme
Prosejemo brašno zajedno sa praškom za pecivo, solju i vanilom.
Nako toga umutimo jaja sa šećerom, dodajemo ulje i mutimo ponovo. Najbolje mikserom ili u multipraktiku. U gotovu smesu u etapama dodajemo brašno, mešajući neprestano žičanom mutilicom.
Ovde možete da dodate poslastičarsku boju po izboru ili da podelite smesu na nekoliko delova i da obojite ukusne kolače u različite boje. Dobija se retko testo koje uvijamo u foliju i ostavljamo bar jedan sat u frižideru.
Dok je još hladno testo, rukama posutim brašnom oformimo loptice i poređamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. One treba da budu na rastojanju dva prsta jedna od druge, jer će se naduti pri pečenju.
Peku se šareni kolači na 180 stepeni 10-12 minuta. Kada su gotovi izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade. Onda ih premestite u tanjir.
Recept za šarene kolače sa šećerom u prahu je gotov!