Način pripreme
1. Stavite pavlaku da se ohladi veoma dobro, da imate savršen rezultat prilikom njenog mućenja.
2. Po želji spremite domaći korkan od oraha od 100-120 g šećera i 100 g oraha. Karamelizujte šećer dok ne postane zlatast, stavite orahe i rastresite posudu da se karamelizuju.
Sipajte na papir za pečenje i kada se dobro ohladi i stvrdne nalomite na parčiće i sameljite u blenderu na srednju brzinu.
Za taj cilj treba da imate uređaj koji može da melje veoma tvrdu hranu.
Druga varijanta je da stavite gotov krokan iz prodavnice.
3. Umutite ohlađenu pavlaku u vazdušast krem. Sipajte kondenzovano mleko i umutite još krakto, dok se ne dobije homogena smesa.
4. U mali kalup za tortu sa dnom koje se skida poređajte jedan sloj vafl kora, koje pospete krokanom, posle sloj sladoleda od pavlake i tako ređate dok se ne potroše sastojci. Završite sa smesom od pavlake obilno posutom krokanom.
Meni je prečnik kalupa 15 cm i dobijam visoku tortu, ali vi možete da je napravite sa većim prečnikom i manje slojeva i manja visina.
Uvek posipajte krokan preko kora, da ne omekšaju dok stoje u zamrzivaču.
5. Pokrijte gotovu domaću sladoled tortu streč folijom i stavite u zamrzivač na 4-5 sati minimum.
6. Isecite na porcije i servirajte ovu raskošnu i veoma jednostavnu sladoled tortu sa vafl korama.
Nek vam je slatko!