Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pohovani teleći jezik

Pohovani teleći jezik

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Pohovani teleći jezik1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Pogledate ga i pomislite na mnogo piva, priznajte"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g, jezik
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 5 kašika
  • brašno - 5 kašika
  • piment - 3 zrna
  • so
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 7 zrna
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Jezik se skua (oko 1 sat) u posoljenoj vodi, koja je začinjena nabrojanim začinima.

Nakon toga se opere u hladnoj vodi i iseče se na komade. U jednu posudu se stavlja brašno, u drugu - prezle, a u treću - umućena jaja.

Jezik se potapa u jaja, posle u brašno, nakon toga opet u jaja i na kraju - u prezle. Prži se u zagrejanoj masnoći.

Nakon toga se poređa na kuhinjski ubrus, da se oslobodi nepotrebnog maslaca. Gotovi pohovani delikates može da se servira na kanapeu od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: