Način pripreme
Teleći jezik dobro skuvajte u ekspres loncu oko 50 minuta. Dodajte dva lovorova lista, jednu kašičicu soli, zrna pimenta i biber. Kako biste lako ogulili kožu, dok je jezik još vruć, probodite ga viljuškom i držite ga tako pod mlazom hladne vode. Tako ćete najlakše rukom skinuti kožu.
Operite šampinjone, isecite ih na listiće i propržite ih u malo ulja. Kada su skoro gotovi, začinite ih vegetom.
Na kraju dodajte jedno pakovanje pavlake za kuvanje, sipajte i jednu kutlaču od bujona u kome se jezik kuvao, pa promešajte i ostavite da proključa.
Jezik isecite na komade i poređajte ih u vatrostalnu posudu. Preko prelijte sos od pavlake sa pečurkama.
Dodajte 5 - 6 struka marinirane špargle i 5 - 6 kriški mocarele. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni i stavite vatrostalnu posudu sa jelom da se peče nekih 15 - 20 minuta.
Salata bi trebalo da bude miks od sveže zelene salate, radiča, ajsberga, krastavca, čeri paradajza i maslina.