Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleći jezik sa sosom

Teleći jezik sa sosom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Teleći jezik sa sosom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
34 min.
Ukupno
59 min.
Porcije
4
"Jedinstvena đakonija, polizaćete ne samo prste, već i ceo tanjir!"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 2 komada
  • bujon - 500 ml
  • zelen za supu - 1 vezica
  • sok od limuna - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 40 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jezike zajedno sa zeleni za supu u posoljenoj vodi. Dok su još topli oljuštite ih i isecite.

Od brašna i maslaca napravite zapršku, razredite je bujonom u kome su se kuvali jezici.

Dodajte sok od limuna, isečene jezike i ostavite jelo da vri na tihoj vatri. Servirajte sa krompir pireom ili pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: