Jednostavna i brza čokoladna torta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
24/09/2020
"Izuzetno jednostavna za sečenje i brza za jedenje - čokoladna torta "
Priprema1 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno31 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Čokoladne Torte

Način pripreme

Rerna se zagreva na 180 stepeni.

200 g mekog maslaca se umuti sa šećerom, dodaju se jaja jedno po jedno, prosejano brašno, skrob, so, prašak za pecivo. Radi se mikserom.

Četiri kašike kakaa se promešaju sa svežim melkom i dodaju se u testo. Raspoređuje se u namazan kalup prečnika oko 26 cm.

Peče se u srednje zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta.

Tečna čokolada se promeša sa preostalim maslacem. Kora se vadi iz rerne, ostavlja se da se ohladi van kalupa.

Kad je hladan iseče se na pola i čokolada se raspoređuje odozgo, jedna kora i ostavljaju se dve kašike. Odozgo se stavlja druga kora, poklapa se i nanese se preostala tečna čokolada u tankom sloju i posipa se kakao.

Torta se stavlja u frižider na minimum sat vremena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar