Način pripreme
Jaja se umute mikserom skoro dok ne pobele i tada se dodaje šećer.
Slede ulje, brašno sa praškom za pecivo (pri dodavanj brašna se meša špatulom).
Testo za kolač se sipa u kalup za tortu, postavljen papirom za pečenje.
Ispeče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Dobro ohlađena kora se iseče na tri dela.
Počinjemo da pripremamo krem za našu brzu čokoladnu tortu, tako što mešamo ujednačenu smesu od kisele pavlake i šećera u prahu (ja stavljam po ukusu).
Nakon toga dodajem prethodno istopljenu čokoladu ili običnu čokoladu (po sopstvenoj proceni) i ostavljamo malo za dekoraciju torte.
Dobijenom smesom mažem obilno kore, a odozgo posipam nektarinama isečenim na kocke.
Ređam kore, krem, kocke voća.
U krem koji je ostao za mazanje gotove torte dodajem solidnu količinu čokolade.
Dekorišem brzu čokoladnu tortu nektarinama, isečenim na kriške.