Čizkejk od malina sa maskarponeom

03/10/2020
"Desert iz mašte, garantovano zadovoljstvo sa svakim zalogajem "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • kakao keks - 230 g
  • maslac - 125 g
  • esencija ruma - 1 komad
  • za krem
  • maskarpone - 50 g sir
  • žumanca - 6 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • želatin - 10 g
  • za smesu od malina
  • maline - 200 g (može zamrznute ili slatko)
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika, kristal
  • želatin - 20 g
* merne jedinice
Čizkejk

Način pripreme

Keks izmrvite, pomešajte sa maslacem i esencijom. Sa ovom smesom pokrijte dno pleha za torte (sa obručem). Koru pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Žumanca umutite sa šećerom na sneg. Nakon toga u malim dozama u smesu od žumanaca dodajte sir. Treba da dobijete glatku smesu. Ja je mutim na niskoj brzini miksera.

Dodajte želatin, prethodno natopljen u 3-4 supene kašike hladne vode i rastopljen na pari. Sa ovom smesom prelijte koru od keksa, treba da bude hladna. Ostavite u frižideru da se stegne oko sat vremena.

U kaserolu stavljamo maline i predviđeni šećer. Kuvamo dok se potpuno ne rastopi. Dodajemo želatin, natopljen u 100 ml hladne vode i rastopljen na pari. Promešamo i ostavljamo da se ohladi.

Sa ovom smesom prelivamo stegnat krem čizkejka. Ostavljamo u frižideru da stoji nekoliko sati ili jendu noć. Nakon što se potpuno ohladi možemo ukrasiti listićima badema.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar