Način pripreme
Odvojimo žumanca od belanaca. Umutimo žumanca na sneg sa sirćetom. Ostavljamo sa strane.
Umutimo žumanca i šećer na mekan krem. Dodajemo umućena belanca i pomešamo ručno.
Prosevamo brašno u porcijama u smesu, neprestano mešamo. Na kraju dodajemo burbon vanilu, prašak za pecivo i sok od limuna. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Podelimo smesu u dva jednaka pleha, obložena papirom za pečenje /ako nemate dva ista, pecite jednu koru, pa drugu/.
Pečemo kore na 200 stepeni 12 minuta. Ostavimno da se ohladi i odstranite papir.
Umutimo pavlaku. Pomešamo maskarpone sa šećerom u prahu i vanilom i dodajemo u pavlaku. Mešamo kratko.
Stavljamo jednu koru na osnovu. Preko sipamo kašikom na različita mesta pola džema od maline. Odozgo sipamo ok o1/3 krema i rasporedimo. Stavljamo drugu koru. Namažemo polovinu preostalom smesom.
Pomešamo želatin sa vodom, ostavljamo da nabubri i ugrevamo kratko. Sipamo u preostali džem od malina, mešamo i sipamo pažljivo u sredinu torte od pavlake. Oko želea sipamo prekostali krem, pravimo ružice.
Stavljamo tortu sa maskarponeom i želeom od malina na 5-6 sati u frižider da se stegne.