Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Žetelački tarator

Žetelački tarator

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Žetelački tarator
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Rashladite se posudom žetelačkog taratora po vrućem vremenu"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 2 komada, srednje veličine
  • voda - 500 ml
  • sirće - 2 - 3 supene kašike, vinsko ili jabukovo
  • mirođija - 1 vezica
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Lagan i rashlađujući tarator, koji se priprema tokom vrućih dana za žeteoce na njivi.

Ogulite krastavce. Iseckajte ih veoma sitno ili izrendajte na krupnije rende.

Prelijte ih s 500 ml hladne vode.

Usitnite mirođiju i čenove belog luka. Dodajte ih u hladnu supu.

Začinite solju, sirćetom i maslinovim uljem ili suncokretovim uljem.

Poslužite Žetelački tarator sa kockicama leda.

Neka vam je slatko i rashlađujuće!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: