Tarator sa bivoljim mlekom

08/05/2019
"Jedan malo drugačiji izgled klasičnog taratora Probajte "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipamo katak. Krastavac oljuštimo, isečemo po dužini i odvojimo semenke. Isečemo na kockice srednje veličine.

Orahe potopimo prethodne noći i sameljemo u blenderu. Beli luk izgnječimo i pomešamo sa sitno iseckanom mirođijom.

Pomešamo sve sastojke/krastavac, beli luk, mirođiju, prezle i orahe/ u posudi i pažljivo promešamo.

So i maslinovo ulje dodajemo pre serviranja, da tarator ne postane voden.

Seviramo sa kapljicama maslinovog ulja i kockicama za led za tarator. Uzo je hladan. Kažem vam živeli!

* Leti u frižideru uvek treba da imamo kockice leda sa iseckanom mirođijom u njima.

*Integralne bruskete namažemo belim lukom i zapečemo u rerni. Sameljemo u blenderu na mrvice, koje odlično idu i u Skordalju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar