Način pripreme
U odgovarajuću posudu sipamo katak. Krastavac oljuštimo, isečemo po dužini i odvojimo semenke. Isečemo na kockice srednje veličine.
Orahe potopimo prethodne noći i sameljemo u blenderu. Beli luk izgnječimo i pomešamo sa sitno iseckanom mirođijom.
Pomešamo sve sastojke/krastavac, beli luk, mirođiju, prezle i orahe/ u posudi i pažljivo promešamo.
So i maslinovo ulje dodajemo pre serviranja, da tarator ne postane voden.
Seviramo sa kapljicama maslinovog ulja i kockicama za led za tarator. Uzo je hladan. Kažem vam živeli!
* Leti u frižideru uvek treba da imamo kockice leda sa iseckanom mirođijom u njima.
*Integralne bruskete namažemo belim lukom i zapečemo u rerni. Sameljemo u blenderu na mrvice, koje odlično idu i u Skordalju.