Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Tarator sa bivoljim mlekom

Tarator sa bivoljim mlekom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5311533k
Tarator sa bivoljim mlekom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Jedan malo drugačiji izgled klasičnog taratora Probajte"

Potrebni sastojci

  • bivolje ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • krastavac - 1 komad
  • orasi - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • prezle - 1 supena kašika, od belog luka, integralna
  • led - kockice
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipamo katak. Krastavac oljuštimo, isečemo po dužini i odvojimo semenke. Isečemo na kockice srednje veličine.

Orahe potopimo prethodne noći i sameljemo u blenderu. Beli luk izgnječimo i pomešamo sa sitno iseckanom mirođijom.

Pomešamo sve sastojke/krastavac, beli luk, mirođiju, prezle i orahe/ u posudi i pažljivo promešamo.

So i maslinovo ulje dodajemo pre serviranja, da tarator ne postane voden.

Seviramo sa kapljicama maslinovog ulja i kockicama za led za tarator. Uzo je hladan. Kažem vam živeli!

* Leti u frižideru uvek treba da imamo kockice leda sa iseckanom mirođijom u njima.

*Integralne bruskete namažemo belim lukom i zapečemo u rerni. Sameljemo u blenderu na mrvice, koje odlično idu i u Skordalju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: