Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač sa prazilukom i spanaćem

Pirinač sa prazilukom i spanaćem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pirinač sa prazilukom i spanaćem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ovaj pirinač je odličan garnirung različitim vrstama mesa, ali takođe i neodoljiv predlog za vegetarijance"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 struk
  • spanać - 1 vezica
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 3 - 4 listića
  • so - po ukusu
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo spanać, očistimo ga od drški i blanširamo vrelom vodom 2-3 minuta.

Zagrevamo u posudi ulje i u njemu dinstamo sitno isečen praziluk. Dodajemo opran i od vode oceđen pirinač, oljšten i na sitno isečen paradajz.

Dinstamo 2-3 minuta, nakon toga dodajemo od vode oceđen i sitno isečen spanać.

Začinjavamo alevom paprikom, biberom, svežom nanom i solju po ukusu. Sipamo toplu vodu i stavljamo posudu za rernu zagrejani na 180 stepeni na oko 40 minuta.

Ovaj posni pirinač možemo da jedemo kako samostalno, tako i kao garnirung različitom mesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: