bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Domaća sečena ljutenica

Domaća sečena ljutenica

AnnaAnna
Početnik
2561
Domaća sečena ljutenica
Fotografije: Anna
15/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
16
"Prijatno vam želimo sa ovom raskošnom domaćom ljutenicom, prirpemljenom po seoskom receptu"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 12 kg
  • patlidžan - 5 kg (beli, okrugao)
  • paradajz roma - 10 kg
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh poređamo patlidžan (na papir za pečenje), paprike i paradajz pečemo u rerni.

Kad budu gotovi, oljuštimo ih i sečemo na komade u dubokoj posudi.

Dodajemo u njuh so po ukusu i po želji peršun.

Za kraj punimo tegle i kuvamo 30 minuta nakon što voda provri.

Kad bude gotovo, vadimo tegle sa ljutenicom i okrećemo naopako na 5 minuta.

Gotovu domaću isećenu ljutenicu možemo servirati tako što ćemo je pomešati sa majonezom ili začiniti drugim začinima i sosevima.

Prijatno! ! !

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: