Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Domaća ljutenica u pekari za hleb

Domaća ljutenica u pekari za hleb

DianaDiana
Šegrt
26583
Domaća ljutenica u pekari za hleb
Fotografije: Diana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
"Kladimo se da niste ni sumnjali koliko ukusnu ljutenicu možete pripremiti u domaćoj mini pekari!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 velikih, crvenih, pečenih i oljuštenih
  • šargarepa - 1 komad, srednje veličine, kuvana
  • patlidžan - 1 komad, veliki, pečen, oljušten i oceđen od vode
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 200 g, iz konzerve, oceđen od soka
  • ulje - 100 ml
  • so
  • šećer
  • biber - po ukusu
  • peršun - sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike, patlidžan, šargarepu, paradajz i beli luk stavite u secka i sameljite dok ne dobijete željenu veličinu.

Mi kući više volimo krupnije samlevenu. Ako nemate secka možete pasirati štapnim mikserom.

Dobijen pire stavite u posudu mini pekare. Dodajte ulje i začine po ukusu.

Uključite mašinu na program Slatkokoja traje oko sat, sat i nešto i ostavite da završi posao.

Pratite proces, možda će biti potrebno da mešate da se ne stvori zapečena korica po ivicama mini pekare.

Kada se ciklus završi, probajte i ako je potrebno dodajte još soli ili šećera. Ako niste ocedili dobro povrće od vode možda će ljutenica biti vodena, onda uključite ciklus ponovo.

Kad bude gotovo, pospite peršunom, zatvorite poklopac i ostavite da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: