Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjska kolenica sa medom, balzamikom i koka-kolom

Svinjska kolenica sa medom, balzamikom i koka-kolom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Svinjska kolenica sa medom, balzamikom i koka-kolom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
16/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
"Evo jedne varijante u kojoj konzumacija koka-kole ima smisla"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - oko 1200 g (to su oko 3 komada)
  • marinada
  • balzamko sirće - 4 kašike
  • soja sos - 4 kašike
  • koka - kola - 150 ml
  • crveno vino - 50 ml suvo
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • baštenski kari - 1 kašika
  • cvet baštenskog karija - 1 kašika
  • himalajska so - 1 kašičica.
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • med - 2 kašike, tečni
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice stavite u pleh za pečenje.

Sastojke za marinadu promešajte žicom, pa zatim sa svih strana premažite kolenice i dobro je utrljajte. Preostalu marinadu sipajte u pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 250 stepeni oko 30 minuta.

Nakon toga smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite još 2 sata. Ako ima potrebe, možete dodati još malo vode. Nakon tog vremena sklonite foliju i pecite još 20 minuta uz povremeno prelivanje kolenica sosom iz pleha - samo masnoćom, koja se odvojila tokom pečenja.

Prilog - krompir pire ili po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: