Način pripreme
Pripremite pleh u kojem ćete pripremati keks tortu.
Poređajte keks na dno.
Sipajte 150 ml mleka u posude i sipajte sadržaj kesice sa skrobom dok se potpuno ne rastvori.
Preostalo mleko sipajte u šerpu i stavite na vatru na umerenu temperaturu.
Nakon što se ugreje dodajte šećer u njega. Dobro promešajte. Nakon toga lagano sipajte rastvoreni skrob u šerpu sa mlekom.
Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne.
Nakon što krem bude gotov sipajte deo preko keksa. Nakon toga poređajte još jedan red keksa i sipajte ponovo krem.
Na kraju ponovo poređajte keks i rasporedite uz pomoć kašike preostali krem da biste završili domaću keks tortu.
Sačekajte malo da se ohladi obična keks torta sa kremom od skroba i pospite šećernim mrvicama ili čokoladnim mrvicama.
Stavite u frižider na 1 noć i servirajte.