Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Ukusan domaći katak na seoski način

Ukusan domaći katak na seoski način

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ukusan domaći katak na seoski način
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Ako želite ukusan katak spremite ga po ovom receptu sa domaćim svežim mlekom - jedinstveni bugarski ukus"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 5 litara, skuvano
  • kvasac - 1 kašika, za sir
  • so - 2 kašike
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvano sveže mleko treba da je temperature kao za kiseljenje kiselog mleka. Dodaje se kvasac za sir, so i kiselo mleko.

Promešaju se sastojci oko minut veoma dobro, nakon čega se uvijaju i stavljaju na toplo mesto da odstoje tako oko 3-4 sata.

Dobijena smesa se ostavlja da se ohladi, gurne se u frižider tokom jedne noći, da se stegne i ujutru se prebacuje u gazu, gde se ostavlja bar 10-12 sati da se dobro iscedi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: