Način pripreme
Oljuštite jabuke, isecite ih na tanke trake. Iscedite sok polovine limuna i njime prelijte jabuke. Na taj način će sačvati boju i neće potamneti.
U posudi umutite jaja, dodajte deset kašika šećera i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Dodajte kiselo mleko i ulje. Ponovo promešajte.
Pomešajte tahini od susama i med, dodajte i njih u smesu. Prosejte brašno i prašak za pecivo. Počnite da dodajete u porcijama u smesu za kolač.
Postavite posudu (26 cm) papirom za pečenje. Sipajte smesu. Odozgo pospite cimetom. Poređajte kriške jabuka, a preko njih na krupno isečen orahe. Na kraju pospite kolač sa tri kašike kristal šećera.
Stavite kolač od jabuka da se peče u blago zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 30 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Prijatno!