Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač od jabuka sa medom i tahinijem

Kolač od jabuka sa medom i tahinijem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolač od jabuka sa medom i tahinijem
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Dodajte u omiljene kolače u ovaj raskošan kolač od jabuke sa medom i tahinijem"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 komada
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 10 kašika
  • ulje - 100 ml
  • kiselo mleko - 150 g
  • med - 3 kašike
  • tahni od susama - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 100 g
  • limun - 1/2 (samo sok)
  • šećer - 3 kašike (za posipanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke, isecite ih na tanke trake. Iscedite sok polovine limuna i njime prelijte jabuke. Na taj način će sačvati boju i neće potamneti.

U posudi umutite jaja, dodajte deset kašika šećera i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Dodajte kiselo mleko i ulje. Ponovo promešajte.

Pomešajte tahini od susama i med, dodajte i njih u smesu. Prosejte brašno i prašak za pecivo. Počnite da dodajete u porcijama u smesu za kolač.

Postavite posudu (26 cm) papirom za pečenje. Sipajte smesu. Odozgo pospite cimetom. Poređajte kriške jabuka, a preko njih na krupno isečen orahe. Na kraju pospite kolač sa tri kašike kristal šećera.

Stavite kolač od jabuka da se peče u blago zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 30 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: