Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri sa medom i tahinijem od susama

Krekeri sa medom i tahinijem od susama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krekeri sa medom i tahinijem od susama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
25
"Hrskavi, zdravi i toliko ukusni da će nestati za minut, a deca ih obožavaju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g, belo, pšenično
  • brašno - 180 g, od spelte, integralno
  • tahini od susama - 3 supene kašike, pune
  • med - 2 - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada, XL
  • seme maka - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte dve vrste brašna i prašak za pecivo. U njih razbijte jaja, sipajte med, seme maka i tahini od susama.

Mešajte kašikom, pritiskajte testo.

Pošto je lepljivo teško bi se radilo rukama. U zavisnosti od gustine tahinija od susama koji koristite, može biti potrebno da dodate još ako testo postaje tvrdo. U protivnom dodajte još malo brašna.

Dobijeno testo rasporedite u tankom sloju u plehu, obloženim papirom za pečenje ili silikonski kalup za pečenje.

Rasporedite tako što namažete kontra stranu kašike sa malo ulja i tako sprečavate lepljenje.

Isecite na romboite i pospite susamom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga smanjite na 155 i pecite još oko 10 minuta ili dok krekeri ne dobiju braon boju po ivicama.

Čim izvadite iz rerne ostavite da se ohlade i izlomite na romboide.

Servirajte krekere u društvu slatkih soseva, deserata, voća ili voćnih salata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: