Krekeri sa medom i tahinijem od susama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/07/2019
"Hrskavi, zdravi i toliko ukusni da će nestati za minut, a deca ih obožavaju"
Priprema12 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno32 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte dve vrste brašna i prašak za pecivo. U njih razbijte jaja, sipajte med, seme maka i tahini od susama.

Mešajte kašikom, pritiskajte testo.

Pošto je lepljivo teško bi se radilo rukama. U zavisnosti od gustine tahinija od susama koji koristite, može biti potrebno da dodate još ako testo postaje tvrdo. U protivnom dodajte još malo brašna.

Dobijeno testo rasporedite u tankom sloju u plehu, obloženim papirom za pečenje ili silikonski kalup za pečenje.

Rasporedite tako što namažete kontra stranu kašike sa malo ulja i tako sprečavate lepljenje.

Isecite na romboite i pospite susamom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga smanjite na 155 i pecite još oko 10 minuta ili dok krekeri ne dobiju braon boju po ivicama.

Čim izvadite iz rerne ostavite da se ohlade i izlomite na romboide.

Servirajte krekere u društvu slatkih soseva, deserata, voća ili voćnih salata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar