Način pripreme
U posudi pomešajte dve vrste brašna i prašak za pecivo. U njih razbijte jaja, sipajte med, seme maka i tahini od susama.
Mešajte kašikom, pritiskajte testo.
Pošto je lepljivo teško bi se radilo rukama. U zavisnosti od gustine tahinija od susama koji koristite, može biti potrebno da dodate još ako testo postaje tvrdo. U protivnom dodajte još malo brašna.
Dobijeno testo rasporedite u tankom sloju u plehu, obloženim papirom za pečenje ili silikonski kalup za pečenje.
Rasporedite tako što namažete kontra stranu kašike sa malo ulja i tako sprečavate lepljenje.
Isecite na romboite i pospite susamom.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga smanjite na 155 i pecite još oko 10 minuta ili dok krekeri ne dobiju braon boju po ivicama.
Čim izvadite iz rerne ostavite da se ohlade i izlomite na romboide.
Servirajte krekere u društvu slatkih soseva, deserata, voća ili voćnih salata.