Način pripreme
Ovo jelo vredi svaki minut tokom koga se kuva. Vreme je zaista potrebno za njegovo spremanje, ali ako imate marinirane grilovane tikvice i patlidžan to će vam mnogo olakšati.
Terin, napravljen pomoću gril tiganja, patlidžan i tikvice i koziji ili ovčiji sir.
Isecite patlidžan po dužini na 1 cm kriške. Ako je star, pospite solju i ostavite da odstoji jedan sat, da se ocedi gorki sok, nakon toga operite i osušite.
Pomešajte maslinovo ulje sa sokom od limuna i korom limuna. Namažite četkom kriške patlidžana, dodajte mleveni biber.
Ispecite kriške na gril tiganju ili pecite u vrućoj rerni dok ne budu gotove. Isecite tikvice po dužini, namažite maslacem od limuna, nakon toga zapecite dok ne bude gotovo na gril tiganju ili pecite u rerni.
Ispecite kalifornijske paprike u vrućoj rerni. Izvadite i stavite pravo u najlon kesu da se ohlade i da ih lakše oljuštite. Nakon što se ohlade, oljuštite ih.
Za ređanje terina sa povrćem uzmite aluminijumsku foliju, nakon toga pokrijte streč folijom i stavite u plastični kalup.
Stavite sloj patlidžana sa donje i gornje strane. Sloj tikvica, nakon toga papriku i sir. Ponovite i na kraju patlidžan. Presavijte i uvijte folijom.
Stavite poklopac ili nešto drugo odozgo i stavite najjednostavniji i ukusni terin sa povrćem u frižider. Može da izdrži dva ili tri dana u frižideru.
Servirajte sa italijanskim miksom za salatu ili samo sa rukola salatom i dresingom vinegret.