Sladak terin sa maskarponeom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
14/10/2017
"Terin sa maskarponeom - da li ste bili u magičnoj zemlji sa najukusnijim desertima "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Komentarisano1 times
  • Rejting1 od 5

Potrebni sastojci

  • komadići patišpanja - 150 g
  • sveže mleko - 200 ml + za posipanje
  • krem tiramisu - 1 kesica, dr. Oetker
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 125 g
  • kokosovo brašno - 10 g + za posipanje
  • instant kafa - za posipanje
  • želatin - 1 kesica
  • zamrznuto voće - kupine, jagode, brusnice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite dr. Oetker krema sa 200 ml kuvanog, hladnoh mleka dok ne bude gotovo. Dodajte kiselu pavlaku, krem sir, rastvoreni želatin na pari, kokosovo brašno, šećer u prahu i braon šećer. Mutite mikserom dok se ne dobije homogena semesa.

Polijte komadiće patišpanja svežim mlekom da omekšaju. Stavite ih u krem i promešajte.

Obložite dno kalupa za terin folijom, ostavite krajeve da vise.

Sipajte deo smese. Pospite zamrznutim vćem i sipajte preostali deo krema. Poravnajte i uvijte krajevima folije.

Stavite u frižider na oko 2 sata da se stegne.

Gotov terin izvadite uz pomoć tanjira i odlepite foliju.

Pospite kokosovim brašnom i instant kafom.

Rejting

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#199639
Korisnik#199639
16.10.2017 20:41
Napravio sam nalog jer je ovo najgori kulinarski sajt koji postoji. Ako u naslovu pise sa maskarponeom valjda se podrazumeva da se u namirnicama pominje maskarpone. 95% recepata je zali boze. Ne moze da se napravi normalan obrok sa celog sajta.
0
0