Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Domaće hrskave zemičke

Domaće hrskave zemičke

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaće hrskave zemičke
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
20
"I da ne zaboravite najvažnije - pecite dok korica ne bude hrskava i jedite sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad (žumance za mazanje)
  • mlaka voda - 300 ml
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • tipsko brašno - 400 g
  • belo brašno - 400 g
  • semenke - miks
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejete dve vrste brašna, dodajete kvasac, so, šećer, pravite udubljenje i sipate belance, ulje i mlaku vodu.

Zamesite meko testo, koje ostavljate na toplom da naraste.

Kada udvostruči svoj obim, pravite velike lopte kao malu jabuku, nožem pravite krst i ređate u posude za pečenje na rastojanju.

Ostavljate da narastu, nakon čega mažete umućenim žumancem sa malo vode i ulja.

Posipate semenkama i pečete u zagrejanoj rerni dok ne dobju hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: