Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Domaće zemičke za burgere

Domaće zemičke za burgere

Domaće zemičke za burgere
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Najukusniji burgeri su sa domaće spremljenim zemičkama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • kvasac - 1 kockica (42 g)
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • brašno - za mešenje mekog testa
  • susam
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa 1 čašom mlake vode. Dodajte šećer, so i 1 supenu kašiku brašno. Mešajte i ostavite kvasac da nadođe.

U posudu razbijte jaja, dodajte kvasac, ulje i kiselo mleko i mešajte.

Postepeno dodajte brašno najpre mešajući kašikom, a posle počnite da mesite dok se ne dobije glatko nelepljivo testo.

Testo pokrijte i stavite ga na toplom da udvostruči svoju zapreminu. Iskidajte testo na 10 lopti i oblikujte ih kao male pogačice.

Poređajte ih u tepsiju sa nelepljivim premazom. Namažite ih žumancem, pospite susamom i ostavite ih da ponovo nadođu.

Pecite ih u rernu postepeno povećavajući temperaturu do 180 stepeni.

Domaće zemičke za hamburgere su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: