Način pripreme
U toploj vodi rastvorite šećer i kvasac i ostavite na 5 minuta na toplom mestu. Nakon toga dodajte ulje i prethodno promešano brašno i so, zamesite meko testo, pokrijte ga providnom folijom i ostavite na toplom da udvostruči zapreminu.
Naraslo testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u tanak pravougaonik dimenzija 30x13 sm i umotajte ga u rolat sa šire strane. Poređajte rolate u pleh prekriven papirom za pečenje.
Stavite pleh na toplom mestu oko 30 minuta, a nakon toga premažite rolate sa prethodno pripremljenom smesom od vode, brašna i makovog semena. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Izvadite ispečene zemičke i premažite ih vrućom medenom vodom, pokrijte ih na 10 minuta. Mekane su i veoma ukusne. Probajte, podelite i komentarišite!