Kordon blu sa bešamel sosom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2323k244
Kordon blu sa bešamel sosom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
31/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jedino poboljšanje koje možemo da predložimo za omiljeni Kordon blu je dodavanje bešamel sosa - tako se dobija savršen tanjir"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - oko 600 g
  • šunka - 4 komada
  • ementaler - 4 kriške sira
  • so
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 1 šolja
  • aleva paprika - 2 kašičica
  • brašno - 3 kašike
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • parmezan - narendan, za posipanje
  • Bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike
  • žumanca - 2 komada
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • so
  • mleveni beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti, ako je potrebno i iseče se na tanke šnicle. Stavlja se u najlon kesu i pomoću tučka se istuca s glatke strane, da se ne iskida. Posoli se i pobiberi.

Između dve istanjene šnicle se stavlja po jedno parče šunke i parče sira ementalera. Da bi bilo lakše može da se uhvati čačkalicom.

Jaja se mute viljuškom.

U prezle se dodaje aleva paprika, promeša se.

Svaka od sendvič šnicli se uvalja prvo u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u prezle.

U tiganju se zagreva maslinovo ulje i maslac. Šnicle se isprže kratko, dok se ne zarumene. Izvade se i stavljaju se u odgovarajuću posudu za pečenje.

Bešamel

Maslac se topi i sipa odjednom u brašno. Promeša se dok blago ne promeni boju. Počinje da se dodaje mlako mleko u malim porcijama, pri čemu se nakon svakog dodavanja meša energično dok se potpuno ne usvoji, nakon nove porcije mleka. Tako dok se mleko ne potroši. Sklanja se sa ringle, dodaje se so, beli biber i muskatni oraščić. Meša se energično i dodaju se jedno po jedno žumanca uz neprestano mešanje žičanom mutilicom.

Šnicle se preliju, posipa se sa malo narendanog sira i zapeče se ne duže od 20 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: