Kordon Blu - klasik

tintin
Početnik
315
Kordon Blu - klasik1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Evo svetski poznatog delikatesa iz francuske kuhinje, Kordon Blua, koji ćete sada moći sami da pripremite."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - od krmenadle, može i teletina
  • šunka
  • kačkavalj
  • senf
  • biber
  • brašno
  • jaja
  • prezle
  • maslac
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na tanko. Istučemo ga kao šniclu. Kao nadev stavljamo tanku krišku kačkavalja. Ako stavljamo šunku - mažemo je senfom.

Preklopimo na pola. Posipamo biberom, solju.

Uvaljamo u brašno, umućeno jaje, prezle i pržimo na vrelom ulju.

Kada izvadimo iz tiganja, stavimo komad maslaca odozgo.

Gotov Kordon Blu služimo sa salatom prema sezoni.

Pogledajte i kako se pravi bečka šnicla i saznajte istoriju Kordon Blua, kao i neke trikove za njegovu pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: