Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Kalup za kolač dobro namazan i blago pokriven brašnom - 25 cm.
Mandarine se narendaju na fino rende. Iscede se. Ostavljaju se sa strane. Jaja se podele na žumanca i belanca.
Belanca se mute sa polovinom šećera i prstohvatom soli, dok ne postane sjajan i tvrd sneg. Ostavljaju se sa strane.
Žumanca se mute sa preostalim šećerom dok ne pobele. Uz neprestano mućenje na niskoj brzini miksera dodaje se 100 ml soka od mandarina, maslinovo ulje i dodaje se brašno pomešano sa praškom za pecivo u tri porcije kroz cediljku. Muti se na niskoj brzini, dok se sastojci ne pomešaju.
U tri porcije se dodaju belanca, pri čemu se meša samo nastavcima miksera, da bi bilo lakše, ili špatulom.
Testo za kolač se sipa u kalup. Izlupa se na radnoj površini da izađe vazduh.
Peče se na 160 stepeni 30 minuta.
Ostavlja se u kalupu 15 minuta da se ohladi i nakon toga se okeće na rešetku. Po izboru se posipa šećerom u prahu.