bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle u tiganju

Pileće šnicle u tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileće šnicle u tiganju
06/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
"Spremite hrskave pileće šnicle za ručak za samo nekoliko minuta na tiganu, kada vam je vreme dragoceno, ali držite do ukusa!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 komad, pileće grudi
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 - 3 čena, gnječeni
  • sveže mleko - 1 šolja
  • senf - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • jaja 1 - 2 komada
  • pivo - 2 kašike
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte pileće grudi pažljivo. Umutite zajedno sveže mleko, senf, soja sos, beli luk, so i biber.

Natopite piletinu jedan sat u toj marinadi. Nakon toga je ocedite i zagrejte teflonski tiganj sa masnoćom za prženje.

Uvaljajte piletinu u malo prezla, jajetu umućenom sa 1-2 kašike piva i opet u prezle.

Ispržite piletinu sa obe strane dok ne dobije prijatnu preplanulost. Servirajte pileće šnicle u tiganju sa kriškom limuna i svežom salatom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: