Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle na gril tiganju

Pileće šnicle na gril tiganju

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pileće šnicle na gril tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusan i zdrav predlog za jelo od koga ćemo sigurno imati koristi"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada
  • beli luk - 2 kašičicem sitno iseckan
  • aleva paprika - pola kašičice
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sok od limuna - od 1 komada
  • peršun - za ukras
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi, svako parče na po dva ili tri komada. U posudi pomešajte sok od limuna, gnječeni beli luk, so, biber i alveu papriku i maslinovo ulje.

Stavite grudi u marinadu i ostavite da se mariniraju u frižideru nekoliko sati, a najbolje celu noć.

Zagrejte gril tiganj i blago ga namažite masnoćom, zapecite pileće grudi, pospite ih peršunom i servirajte s garnirungom od povrća po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: