Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Sočan veganski kolač sa kruškama

Sočan veganski kolač sa kruškama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Sočan veganski kolač sa kruškama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Može biti veganski i može biti sočan, u suštini je samo sjajan kolač sa kruškama"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 šolje, isečene na kocke
  • voda - 1 šolja, topla
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • šarlan - 10 kašika (suncokretovo ulje)
  • smeđi šećer - 1 šolja, kristal
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • kukuruzni griz - 1/2 šolje
  • tipsko brašno - 1 šolja
  • integralno brašno - 1 šolja
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sjajna ideja za jednostavan veganski kolač sa kruškama, pogodan za jesenju sezonu, kada krušaka ima u izobilju!

Za recept koristimo šolju zapremine 250 ml, da izmerimo količinu sastojaka.

Prvo oljuštimo i isečemo kruške na srednje sitne kocke.

Odvojeno u posudi promešam žičanom mutilicom sve sastojke za testo u sledećem redosledu: topla voda, soda, šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje), smeđi kristal šećer, jabukovo sirće i zgušnjavamo kukuruznim grizom, tipskim i integralnim brašnom.

Na kraju dodajemo prethodno spremljeno voće i cimet za aromu. Razvlačimo smesu u malu posudu za pečenje, koju smo pre toga namazali šarlanom i posuli sa malo brašna.

Pečemo kolač sa kruškama na 180 stepeni oko 30 minuta, a po želji na 20-25 minuta pečenja možemo bogato a pospemo kolač braon kristal šećerom, da se istopi i zasladi dodatno.

Ostavljamo voćni kolač da odstoji i ohladi se (ako stoji jednu noć još je sočniji i slađi), sečemo na kvadrate i već je spreman za serviranje.

Ovaj jesenji kolač je predivna popodnevna užina!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: