Način pripreme
Sjajna ideja za jednostavan veganski kolač sa kruškama, pogodan za jesenju sezonu, kada krušaka ima u izobilju!
Za recept koristimo šolju zapremine 250 ml, da izmerimo količinu sastojaka.
Prvo oljuštimo i isečemo kruške na srednje sitne kocke.
Odvojeno u posudi promešam žičanom mutilicom sve sastojke za testo u sledećem redosledu: topla voda, soda, šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje), smeđi kristal šećer, jabukovo sirće i zgušnjavamo kukuruznim grizom, tipskim i integralnim brašnom.
Na kraju dodajemo prethodno spremljeno voće i cimet za aromu. Razvlačimo smesu u malu posudu za pečenje, koju smo pre toga namazali šarlanom i posuli sa malo brašna.
Pečemo kolač sa kruškama na 180 stepeni oko 30 minuta, a po želji na 20-25 minuta pečenja možemo bogato a pospemo kolač braon kristal šećerom, da se istopi i zasladi dodatno.
Ostavljamo voćni kolač da odstoji i ohladi se (ako stoji jednu noć još je sočniji i slađi), sečemo na kvadrate i već je spreman za serviranje.
Ovaj jesenji kolač je predivna popodnevna užina!
Čudesnog ukusa!