Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa tečnom čokoladom i kajsijama

Kolač sa tečnom čokoladom i kajsijama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Kolač sa tečnom čokoladom i kajsijama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
11/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Razumete da nikada nećete biti na dijeti, jer tačno znate koliko je ukusan ovaj kolač sa tečnom čokoladom i kajsijama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • maslac - 100 g
  • tečna čokolada - 100 g (crna)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • krem sir - 125 g
  • kajsije - 5 - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite tečnu čokoladu i maslac u posudi na pari ili u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi.

Promešajte dobro i ostavite da se ohladi.

Umutite mikserom 2 jaja i 2/3 šećera u vazdušast krem. Dodajte u njih čokoladnu smesu u tankom mlazu.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilama. Dodajte i njih i promešajte špatulom.

U drugoj posudi pomešajte preostalu trećinu šećera sa krem sirom i jednim jajetom.

Očistite i isecite kajsije na četvrtine.

U pravougaoni kalup za kolač prethodno namazan i posut brašnom stavite pola čokoladne smese. Odozgo pokrijte belom smesom. Poređajte isečene kajsije i završite preostalom čokoladnom smesom.

Stavite kolač da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35-40 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Nakon što se ispeče ostavite kolač da se potpuno ohladi i tek tada ga izvadite iz kalupa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: