Način pripreme
Istopite tečnu čokoladu i maslac u posudi na pari ili u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi.
Promešajte dobro i ostavite da se ohladi.
Umutite mikserom 2 jaja i 2/3 šećera u vazdušast krem. Dodajte u njih čokoladnu smesu u tankom mlazu.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilama. Dodajte i njih i promešajte špatulom.
U drugoj posudi pomešajte preostalu trećinu šećera sa krem sirom i jednim jajetom.
Očistite i isecite kajsije na četvrtine.
U pravougaoni kalup za kolač prethodno namazan i posut brašnom stavite pola čokoladne smese. Odozgo pokrijte belom smesom. Poređajte isečene kajsije i završite preostalom čokoladnom smesom.
Stavite kolač da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35-40 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što se ispeče ostavite kolač da se potpuno ohladi i tek tada ga izvadite iz kalupa.
Prijatno!